Aske Drasbæk Group

Bands Aske Drasbæk GroupI mit band Aske Drasbæk Group fokuserer jeg udelukkende på barytonsaxofonen, og har skabt noget musik specielt til netop dette instrument og disse musikere. Ud over barytonsaxen er bandet sammensat af hele to guitarer, samt bas og trommer. Musikken er lyrisk, imødekommende og overvejende enkel.
I efteråret 2010 stødte jeg ved ren og skær tilfældighed på den svenske barytonssaxofonist Lars Gullin’s musik. Jeg forelskede mig straks i hans spil og tilgang til barytonsaxofonen, og begyndte at fordybe mig i hans musik og studere andre barytonsaxofonister, hvilket jeg aldrig rigtig havde gjort før. Til min store frustration var det utroligt svært at finde andre som jeg kunne lide, og nærmest umuligt at finde nogen som spillede, hvad jeg vil betegne som moderne jazz, kombineret med en spillestil på barytonsaxofonen som jeg kunne lide.
Alt dette tændte selvfølgelig en lyst til selv at spille barytonsaxofon, og i januar 2011 købte jeg min fantastiske Conn Chu Berry barytonsaxofon fra 1928. Samme sommer besluttede jeg mig for at sammensætte et band og skrive noget ny musik specielt til min barytonsax, i et forsøg på at finde frem til en ”sound” på barytonsax’en som jeg kunne lide, og bruge den i konteksten moderne jazz. Dette var starten på Aske Drasbæk Group.
I det første lange stykke tid efter at jeg havde købt barytonsaxen havde jeg den med overalt, til øvere, jamsessions og koncerter, for hele tiden at afprøve saxofonen i forskellige sammenhænge og lære den bedre at kende. Til en af de første jamsessions kom en af mine medmusikerne hen og bad mig om at spille lidt på barytonsaxen, ”jeg vil gerne høre hvordan det der gamle spøgelse lyder” sagde han. Jeg lånte hans billede fra den aften og kaldte min første komposition til barytonsaxen ”Old Ghost”. Senere blev ”Old Ghost” titelnummeret til Aske Drasbæk Group’s debutplade som blev udgivet d. 6. April 2013.

Per Møllehøj: Guitar
Søren Dahl: Guitar
Tapani Toivanen: Bas
Andreas Fryland: Trommer
Aske Drasbæk: Baryton Saxofon

 • Presse
 • Pressebillede
 • Orpheus

  Band-OrpheusOrpheus er Magnus Friis, Aske Drasbæk, Frederick Menzies og William Larsson. Fire drenge der, i deres leg med effekter og synthesizers og deres talent for det kompositorisk skæve og instrumentalt komplekse, leverer en unik og nutidig lyd.
  Der er noget indtrængende og samtidig drømmende over gruppen Orpheus’ numre, der tager lytteren med på en sejltur gennem en flod af melodisk jazz såvel som avantgarde. Kontraster der tilsammen udgør et helt nyt lydbillede inden for jazzen. Det er modigt, det er interessant og det er vanedannede.
  Gruppen blev dannet i 2008 som en kvintet bestående af to saxofoner, rhodes/synth, kontrabas og trommer. Musikkens moderne kompositioner og retning gjorde, at de i 2009 traf en beslutning om at skifte bassen ud med synthesizers, og dermed blev de til den nuværende kvartet. Denne, inden for jazz, usædvanlige instrumentering er ydermere med til at gøre gruppens lyd til noget helt specielt.
  I 2010, indspillede Orpheus deres debutalbum ”A Less Known Hero” i Sverige. Et debutalbum, der gjorde at de har vundet en Danish Music Award 2011 i kategorien ”Årets Nye Danske Jazznavn”.

  Nu er gruppen ude med deres andet album, Metamorpheusis, der er blevet omtalt som følger: “Metamorpheusis er et på én gang helt enkelt o g meget komplekst album, som har potentialet til at blive kult. Både i rock- og jazzkredse.” Ivan Rod, Gaffa.

 • www.orpheus.dk
 • Gemmer-Estola Quartet

  fri 6-b
  Tre danske musikere der på hver deres måde er eksponenter for den nye generation på den danske jazzscene, der i mødet med finske Olli Estola skaber et krydsfelt; Klassisk musik i en jazzkontekst – Moderne jazzmetropol – Cool dybde og ro – Ekspressivt nordfinsk temperament. Disse karakteristika udgør som fire ankerpunkter rammen om den musik, der udfolder sig i mødet mellem de fire unge musikere. Tre fra Danmark og en fra Finland. Ud over at være musikere er bandmedlemmerne også komponister, og bidrager således alle med musikken til bandet.

  Fælles for de danske musikere i gruppen er tre markante debutalbums, som har tiltrukket sig god opmærksomhed. Aske Drasbæks ‘Old Ghost’ og Søren Gemmers ‘at first’ har for deres melodisk og klangligt orienterede musik høstet stribevis af flotte anmeldelser. Morten Haxholms Equilibrium er indspillet i New York med danske Frederick Menzies, samt Jonathan Kreisberg og Ari Hoenig, der må regnes blandt de bedste jazzmusikere internationalt.
  Olli Estola er bosat i Oulu, der ligger i det nordlige Finland, hvor han er den førende trommeslager. I 2010-2011 gjorde han i kraft af et studieophold indtryk i det københavnske jazzmiljø og Gemmer-Estola Quartet blev en realitet.

  Aske Drasbæk: Alt og Barytonsax
  Søren Gemmer: Piano
  Morten Haxholm: Bas
  Olli Estola: Trommer

  Det ny bigband

  Det ny bigband er som navnet antyder et nyopstartet bigband på initiativ af dirigent og orkesterleder Andreas Vetö, trompetist André Bak og Aske Drasbæk.

  Det Ny Bigband vil gøre op med bigband traditionen som værende et jazzensemble, og i stedet se bigbandet som en besætning, der kan forløse musikalske udtryk, fra forskellige musikgenrer heriblandt populærmusik, klassisk musik og jazz.
  Det Ny Bigband vil sætte fokus på at øge opmærksomheden på al den gode danske musik, der allerede findes og som hele tiden bliver skabt her i landet. Derudover vil vi arbejde på at udbrede kendskabet til dansk musik i udlandet.

  Det Ny Bigband vil igennem samarbejde med forskellige solister fra blandt andet populærmusikken arbejde hårdt på at udviske de genremæssige skæl og herigennem appellere til et bredere og større publikum, på spillesteder, hvor der ikke er tradition for bigband musik.

  Det Ny Bigband vil ikke lade sig trække i den traditionelle genre-retning, men i ethvert givet musikalsk projekt og samarbejde lade musikken trække bigbandet som ensemble i den retning, som musikken byder.

 • www.detnybigband.dk